Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Yeni Ev Tasarımları İçin Hangi Perde Modelleri Tercih Ediliyor?

    Yeni Ev Tasarımları İçin Hangi Perde Modelleri Tercih Ediliyor

    Günümüzde değişime uğrayan her şey gibi ev projeleri de fazlası ile değişti. Evlerde dekorasyon amaçlı yapılan asma tavanlar, korniş kullanımına engel oluyor. Pencere boylarının da büyümesinden kaynaklı herkes daha şık duran perde modelleri arayışına giriyor. Stor perde modelleri bu durumda en çok tercih edilen ve kullanılan perde modelleri arasında yer alıyor. Tül perde ve güneşlikler ile kıyaslandığında her açıdan avantaj sağlayan perdeler yeni ev tasarımları için ve iş yerleri için oldukça uygun oluyor.

    Halkalı ve düzenekli perde modellerinde korniş kullanımı gerekmiyor. Asma tavanların ağırlık kaldırma gibi bir özelliği olmadığından, korniş takılması mümkün değil. Bu neden ile yeni nesil perdeler kullanılıyor. Yeni nesil perde modelleri, korniş ile kullanılmıyor. Boru şeklinde bir düzenek ile tavana değil, duvara montalanıyor. Büyük pencerelerde de oldukça şık ve dekoratif duruyor.

    Yeni Tasarım Perde Modellerinin Avantajları Nelerdir?

    Kullanım ve temizliği açısından oldukça pratik olan bu perdeler, dekorasyon bakımından da oldukça şık duruyor. Boydan olan pencerelerin açılması esnasında, zorluk yaşanıyor. Fakat bu perdeler bu sorunu ortadan kaldırıyor. Aynı şekilde temizlik açısından da diğer tül perdeler gibi büyük zahmet istemiyor. Makinada yıkandıktan sonra kurutulup ütülenen tül perdeler oldukça zahmetli işlemler istiyor. Fakat stor perde modellerinde böyle yorucu ve zaman alıcı bir işlem yapmak gerekmiyor. Oldukça fazla renk ve modelleri olduğundan da evlerinizin ve iş yerlerinizin her alanında kullanım imkanı sağlıyor.

    Yeni Nesil Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

    Yeni nesil perdelerin makinada yıkanma gibi bir ihtimali yoktur. Normal tül perdelere göre daha sert bir kumaş yapısı vardır. Bu neden ile ıslatarak ya da makina da yıkanamaz. Stor perde modellerinde temizlik işlemi yapılır iken, kimyasal içeriği olan temizlik ürünleri kullanılmamalıdır. Çıkarılan ve temiz bir yere serilen perdenin, öncelik ile kuru bez ya da elektrikli süpürge ile tozu alınmalıdır. Daha sonrasında nemli bir bez ile silinmelidir. Toz ala işlemi mutlaka yapılmalıdır. Aksi durumlarda nemli bez ile birleşen tozlar kumaş üzerinde kalıcı lekelere neden olacaktır. Kullanımı ve temizliği oldukça kolaydır. Silinen perdeler, beklemeden geri takılabilir.