Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Yeni Nesil Perde Modellerinin Üretim Amacı Nedir?

    Yeni Nesil Perde Modellerinin Üretim Amacı Nedir?

    Yeni tasarım perde modellerinde kullanım kolaylığı ön planda tutularak üretim ve tasarım yapılmaktadır. Tül perdelerin hem kullanımı, hemde temizliği zor olduğu için hem ev hem de iş yerlerin de kullanımı çok zor olmaktadır. Bu duruma çözüm olarak üretilen yeni nesil  stor perde modelleri her açıdan büyük kolaylık sağlamaktadır. Tül perdeler gibi yıkanması zor olmayan bu perde modellerinde, ütü yamak gibi bir sorunda yoktur. Temizliği de oldukça pratiktir. Kullanım olarak da oldukça yaygın olarak tercih edilmektedirler. İş yerleri için de oldukça kullanışlı modellerdir.

    Yeni Tasarım Perde Modellerinin Temizliği Nasıl Yapılmaktadır?

    Stor perde modellerinin temizliği oldukça kolaydır. Sadece dikkat edilmesi gereken detaylar vardır. Yeni tasarım perdeler, normal tül perdelere göre daha sert kumaş yapısına sahiptir. Bu nedenle perdelerin takma ve çıkarma aşamasında çok dikkatli olunmalıdır. Rulo şeklinde sarılarak takma çıkarma işlemi yapılmalıdır. Farklı şekillerde çıkarmaya ya da takmaya çalışmak, perdeniz için zararlı olacaktır. Sert kumaş olduğu için katlanma ihtimaline karşı önem alınmalıdır. Aksi durumlarda kalıcı kat izleri oluşur.

    Doğru çıkarma işleminden sonra, perde temiz ve geniz bir yüzeye serilerek kuru bez ile tozu alınmalıdır. Tozu alınmadan silinen perdeler de toz leke yapmaktadır. Toz alma işleminden sonra, kimyasal içermeyen temizlik malzemeleri ile nemli bir bez yardımıyla işlem yapılmalıdır. Kesinlikle ıslatılmamalıdır. Temizlik işlemi bu kadar kolay ve pratiktir.

    Perde Modellerine Göre Renk Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

    Eski model tül perdelerde genel olarak tercih edilen renk beyazdır ve fon perdelerde bazı renkler kullanılmaktadır. Fakat yeni tasarım olan stor perde modellerinde birçok renk bir araya gelmektedir. Renk ve model seçeneği çok fazladır. Ev ya da iş yerlerinizde ki mobilyaların renklerine göre, renk seçimin de bulanabilirsiniz. Sadece genel olarak açık renkler seçmenizde fayda vardır. Koyu renkler her eşya da olduğu gibi tozu ve lekeyi çok fazla belli edeceğinden, açık renk perdeler daha uygun olacaktır.

    Perdeler, ilk göze çarpan bölümde olduğundan sürekli tozlu olması, sürekli temizleme isteği uyandırabilir. Bu durumda da perdenin pratik olmasının bir amacı kalmamış olur. Bu sebep ile açık renklerden yana tercihler yapılabilir.