Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Yeni Nesil Perdeler İle Evlerinize Farklılık Katın

    Yeni Nesil Perdeler İle Evlerinize Farklılık Katın

    Yeni nesil perdeleri, evlerde ve iş yerlerinde fazlası ile görüyoruz. Her anlamdan pratik olan bu perdeleri, sadece pencerelerinizde kullanmak zorunda değilsiniz. Evlerinizde birçok alanda kullanımını yapabilirsiniz. Balkonlarınıza, katlanır cam yaptırmak yerine, stor perde modellerini tercih edebilirsiniz. Kapandığında, alttan sabit tutacak bir düzenek sizin için yeterli olacaktır. Hem farklı bir dekorasyon, hem de şık bir balkon olacaktır.

    Balkonlarınızın dışında ise, gömme dolaplarınızın olduğu alanlarda kullanımı, oldukça şık olacaktır. Böylelikle dolaplarınızın içi de uzun süreler tozlanmayacaktır. Film izlemeyi seven insanlar, evlerinde bir televizyon odası ister. Fakat evlerde ki oda sınırı, buna müsaade etmeyebilir. Televizyonlarınızın olduğu duvarı, siyah stor ya da zebra perde ile sinema odasına çevirebilirsiniz. Bu şekilde, birçok alanda kullanımını yapmanız mümkündür.

    Yeni Nesil Perdeler Nasıl Kullanılır?

    Yeni tasarım olan perdeler, korniş ile kullanılamaz. Evlerin asma tavanları da, korniş kullanımına müsait değildir zaten. Bu neden ile boru gibi bir parça üzerine, düzenek ile takılır. Bu düzeneklerde ki ipler ile kullanımı yapılmaktadır. Büyük pencereli evlerde, tül perdeleri kullanmak çok zordur. Sürekli yırtılma yapar. Fakat stor perde çeşitleri, oldukça uygundur. Kolaylık ile tamamen açılabilen perdeleriniz, pencerelerinizden zarar görmez. Perde gruplarına göre düzenekten bırakılan ip sayısı artmaktadır. Stor modellere göre zebra perdeler daha farklıdır. 3 aşamalı çalışma şekli vardır. Bu neden ile düzenek ile bağlantılı 3 ayrı ip kullanılır.

    Yeni Nesil Perdeler Nasıl Temizlenir?

    Temizliği oldukça kolay olan stor perde modellerinde, sadece takma ve çıkarma işlemi yapar iken dikkat etmek yeterli olacaktır. Sert kumaşlarından dolayı, katlanma ve kırılma yapabilirler. Kırılan yerlerde ki izler kalıcı olmaktadır. Bu da perdenize eski bir görüntü katacaktır. Bu neden ile rulo yapılarak çıkarılmalı ve takılmalıdır. Bu işlemden sonra temiz ve düz bir yüzeyde, kuru bez ya da elektrik süpürgesi ile tozu alınmalıdır. Tozu alınan perdeleri, nemli bez ile bastırmadan, hafif hareketler ile silmek gerekir. Kesinlik ile ıslatılmamalıdır. Islanır ise perde kumaşı, özelliğini kayıp edecektir. Bu işlemlerden hemen sonra bekletilmeden tekrar takılmalıdır. Toz alma işleminde elektrik süpürgesi kullanılacak ise en düşük moda alınmalıdır.