Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Yeni Tasarım Perde Modelleri Nasıl Temizlenir Ve Hangi Alanlarda Kullanımı Uygun Olur?

    Yeni Tasarım Perde Modelleri Nasıl Temizlenir Ve Hangi Alanlarda Kullanımı Uygun Olur?

    Yeni tasarım perdeler, diğer tül perdeler gibi duvardan duvara ölçüler ile kullanılmamaktadır. Fon perdelere de ihtiyaç duyulmaz. Kendi tasarımları yeterince dekoratiftir. Cam ve pencere ölçülerinin boyutlarına göre hazırlanır. Bu şekilde özellik ile evlerde kullanım alanları da genişlemektedir. Pencerelerin olduğu duvarlarda, sağ ve soldan kalan paylara birçok dekorasyon yapılabilir. Raflar ya da kitaplıklar bu alanlarda kullanılabilir. Fakat tül perde modellerinde, payları açıkta bırakmak mümkün olmuyor.

    Cam ve pencere ölçüleri ile tül perdelerin kullanılması, görsel olarak hoş durmamakta. Bu neden ile duvardan duvara tercih ediliyor. Yeni tasarım evlerde, tül perde kullanımı için gerekli alanlar artık olmuyor. Dekorasyon açısından şık durması için asma tavanlar kullanılıyor ve asma tavanlar korniş montajı için uygun değildir. Bu neden ile stor perde modelleri sıklık ile tercih edilmektedir.

    Stor Ve Zebra Perde Modelleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

    Zebra perde ve stor perde modelleri arasında büyük bir fark yoktur. Tek bir farkları vardır. Fakat bu fark, zebra perdelerin çok daha fazla tercih edilmesine sebep olmuştur. Zebra perde modelleri, 3 aşamalı olarak kullanılmaktadır. Tamamen açılır. Tamamen kapanır ve güneşlik görevi görmesi için şeritli olarak kullanılır. Bu neden ile iş yerlerinde ve özellik ile yatak odalarında sıklık ile görmek mümkündür.

    Yeni tasarım perde modellerini, sadece pencerelerde kullanmanız gerekmez. Evlerin, dolaplar için yapılan gömme alanları, kötü bir görüntü oluşturabiliyor ve dolapların içleri çok çabuk tozlanıyor. Bu alanlar için de rahatlık ile stor perde modelleri kullanılabilir. Hem evlerinizin dekorasyonları daha şık olur hem de dolap içlerinizin tozlanma süresi fazlası ile uzar. Temizlik işlemi de son derece kolaydır. Yıkanması ve ütülenmesi gerekmediği için basit bir toz alma işlemi ve silme işlemi yapılır.

    Sadece perdeleri çıkartır iken ve takar iken dikkat edilmelidir. Sert kumaş yapıları olduğu için kırılma yapmaması gerekir. Kırılma ve katlanma olur ise iz oluşur. Bu izler maalesef ki kalıcı olmaktadır. Takıldığında da perdeniz, kat izleri yüzünden yıpranmış bir görüntü oluşturacaktır. Bu neden ile rulo yapılarak çıkarılmalı ve takılmalıdır.