Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Yeni Tasarım Perde Modellerinin Farkları Neler?

    Yeni Tasarım Perde Modellerinin Farkları Neler?

    Her alanda ve üründe yaşanılan değişiklikler gibi perde modellerinde de tasarım değişiklikleri olmuştur. Eski tasarım perdeler tül ve güneşlik olarak kullanılırken, extra olarak fon perdeler eklenmiştir. Uzun yıllarca bu şekilde kullanımı yapılan tül perdelerin kullanım ve yıkama zorluğu herkesin tarafından tepki almıştır. Bu durumu karşı, tasarımcılar hem kullanım kolaylığını hem de temizlik açısından rahatlığını göz önünde tutarak yeni tasarımlar yapmışlardır. Bu tasarımlardan en yaygın olanı, ev ve iş yerlerinde en çok tercih edileni stor perde modelleri olmuştur. Yeni tasarım perdeler, dekoratif açıdan da çok şık gözükmektedir. Tasarlanan bu perdelerin ütü gibi bir sorunu yoktur ve kullanımı da temizliği de oldukça pratiktir.

    Perde Modelleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

    Tül perdelerin kullanım alanı genellikle evlerdir ve kullanılsa dahi iş yerlerinin ihtiyaçlarını karşılamamaktadır. İş yerlerinde de maalesef ki şık bir görüntü oluşturmamaktadır. Tül perdeler, özellikle yaz aylarında kullanım açısından zordur. Sürekli düzeltilmesi gerekmektedir ve camlar açılacağı zaman, perdenin tamamen açılması gerekmektedir. Yıkama işleminden sonra ise uzun süren bir ütü işlemi gerekmektedir. Bütün bunların aksine, yeni tasarım stor perde modelleri her açıdan pratiktir. Ev ve iş yerlerinde kolaylıkla kullanımı yapılabilir. Tül perdelere göre birçok renk ve model seçeneği vardır. Yeni tasarlanan ev ve mobilyalar ile de büyük uyum sağlamaktadır. Yıkama ve ütü gibi bir sorunu yoktur. Kullanım açısından da oldukça pratik olan modellerdir.

    Perde Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

    Yeni tasarım perde modellerinin, temizliği oldukça pratik ve kolaydır. Dakikalar içerisinde temizlik işlemi yapılabilir. Sadece dikkat edilmesi gerek birkaç detay vardır. Stor perde modelleri tül perdelere göre daha sert kumaş yapısına sahiptir. Çıkarma ve takma işlemleri yapılırken, perde rulo halinde sarılarak çıkarılmalıdır. Bu işlemden sonra, geniş ve temiz bir zemine serilerek kuru bez ile ya da elektrik süpürgesi ile tozu alınmalıdır. Toz alımı yapılmadan temizlenmesi kalıcı lekelere neden olacaktır. Bu işlemden sonra ise kimyasal içeriği olmayan temizlik malzemeleri ile ıslatılmadan nemli bir bez ile silinmelidir. Bu işlemler oldukça kısa sürmektedir ve bu nedenle de yeni tasarım perde modelleri tercih edilmektedir.