Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Yeni Tasarım Perdelerde En Çok Tercih Edilen Modeller Hangileridir?

    Yeni Tasarım Perdelerde En Çok Tercih Edilen Modeller Hangileridir?

    Ev yapılarının değişmesi ile perde modelleride büyük değişimler yaşamıştır. Yeni tasarlanan ev projelerinde dekorasyon açısından asma tavanlar kullanılmaktadır. Fakat asma tavanı olan ev tasarımları, korniş için uygun yapıya sahip değildir ve özellikle salon pencereleri boydan yapıldığı için tül perdeler bu yapılara uygunluk göstermemektedir. Bu nedenle yeni tasarım ev projelerine uygun olması için stor perde modelleri tercih edilmektedir.

    Üretici firmalar, gelen talep yoğunluğundan dolayı tasarım yelpazelerini oldukça genişlettiler. Birçok renk ve modelin yer aldığı perde modellerinde herkes tarzına uygun birçok seçenek bulabilir. Seçeneklerin daha çok olması ve dekoratif olarak çok şık göründüğü için yeni nesil perdeler tercih edilmektedir.

    İş Yerleri İçin Hangi Perde Modelleri Uygundur?

    Özellikle cadde üstü iş yerlerinde perde önemli bir yerdedir. Gerek iş yeri içini gizlemek için gerek ise güneşten korunmak için perdeler önem arz etmektedir. Farklı bir durum olarak da şıklığı çok önemlidir. Herkesin gördüğü perdeler de doğru seçim yapılması gerekir. İş yerleri için uygun olan perde modelleri stor perde modelleridir. Hem şık duruşu hem de kullanım kolaylığı açısından iş yerleri ve ofislerinizde yeni tasarım perdelerden yana tercihlerde bulabilirsiniz.

    Perde Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

    Yeni tasarım olan stor perde modellerinin temizliği çok kolaydır ama dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır. Perdelerin takma çıkarma aşamasında kırışmaması gerekmektedir. Sert kumaş yapılarına sahip olan bu perdeler de kat izleri kalıcıdır. Katlanan yerlerdeki izler hiçbir şekilde düzelmemektedir. Bu nedenle temizlik esnasında, takma çıkarma yapılırken rulo halinde işlem yapılmalıdır. Bu işlemden sonra ise tamamen açık olan perdenizi temiz ve geniş bir yüzeye sermelisiniz. Öncelikli olarak tozu alınmalıdır.

    Toz alma işlemi yapılmaz ise tozların toplandığı yerlerde kalıcı lekeler oluşacaktır. Kuru bir bez ya da elektrikli süpürge ile tozu alındıktan sonra nemli bir bez ile nazik hareketler ile silinmelidir. Şerit kısımlarında ki tozları almak için kulak çöpü gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Temizlik işleminde perdelerinizi ıslatmamaya dikkat etmelisiniz ve kimyasal içeriği olmayan temizlik ürünleri kullanmalısınız. Bu şekilde perdelerinizi kolayca temizleyebilirsiniz. Perde ömrünün uzun olması için ise kumaş kalitesi yüksek olan modeller tercih etmelisiniz.