Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Yeni Yapı Evlerde Hangi Perdeler Kullanılmalıdır?

    Yeni Yapı Evlerde Hangi Perdeler Kullanılmalıdır?

    Son dönemlerde yapılan evlerin yapıları, çok fazla değişiklik yaşadı. Odaların çok daha geniş olması, pencere kenarlarındaki payların daha fazla olmasına neden oluyor. Bunun dışında ise dekorasyon açısından şık olması için asma tavanlar kullanılıyor. Asma tavanların, perde yükünü kaldırması mümkün olmayabilir ve tehlikeli olacaktır. Bunlar dışında da pencere boyları bir hayli büyüdü.

    Çok yönlü, açılan pencerelerde, tül perde kullanımı çok zor olabiliyor. Bu neden ile yeni yapı evlerde, stor perde modellerinin kullanılması çok daha doğru olacaktır. Duvardan duvara yaptırılması gerekmez. Böylelikle ile pencere duvarından kalan payları da, kullanmanız mümkün olur. Çok yönlü pencereleri, kullanmakta da zorluk çekmezsiniz. Korniş ile montalanmayan bu perdeler için tehlike söz konusu da değildir. Her açıdan yeni tasarım evler için uygun olan modellerdir.

    Stor Modellerinde Kumaş Tercihi Nasıl Yapılmalıdır?

    Stor perde çeşitlerinde, en önemli fark kumaş yapılarıdır. Diğer tül perdelerden farklı olmasının sebebi kumaşlarıdır. Her anlamda kolaylık sağlayan ve dekoratif bir görüntüsü olan bu perdelerde, kumaş tercihi oldukça önemlidir. Temizlik işlemlerine ve çıkarma, takma işlemlerine dikkat edildiği sürece, uzun yıllar boyunca, ilk gün ki gibi kalabilir. Fakat kumaşlar kalitesiz olur ise, ilk temizlik işleminden sonra renk değişimleri olacaktır. Tozu tutarak, sürekli kirli bir görüntü oluşturacaktır. Bir kaç ay sonra kullanım için uygun olmayacaktır. Bu neden ile kumaş kalitesi yüksek olan modeller tercih edilmelidir.

    Stor Modellerinde Temizlik İşlemi Nasıl Yapılmalıdır?

    Kumaş kalitesi yüksek ve ara renklerde bir perde sahibi iseniz, yılda 2 ya da 3 defa temizlemeniz yeterli olacaktır. Temizliğe perdelerinizi çıkartmak ile başlayın. Fakat çıkarır iken katlanmaması için rulo halinde sarmalısınız. Sonrasında düz, temiz ve geniş bir yüzeye perdenizi serdikten sonra, tozlarını almalısınız. Tozlarını almayı kesinlik ile ihmal etmeyiniz. Tozlar su ile aktifleşecek ve izler oluşturacaktır. Bu neden ile kuru bez ya da elektrikli süpürgenin düşük modunda tozu alınmalıdır.

    Sonrasında ise, ıslatılmadan nemli bez ile silinmelidir. Kullanılacak olan temizlik ürünlerinde, kimyasal içerik olmamalıdır ve temizlik ürünleri doğrudan perde üzerine dökülmemelidir. Su ile çözülüp bez ile kullanılmalıdır. Perdelerinizi ıslatmamaya özen göstermeniz gerekir. Islanan kumaşlar, özelliğini yitirerek yıpranacaktır. Tüm stor perde modellerini bu şekilde temizleyebilirsiniz.