Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Yükte Ve Pahada Hafif Ürün Jaluzi Perde

    Bu perdeler alüminyum şeritlerle yukarıdan aşağıya açılıp kapanabilecek şekilde tasarlanan ürünlerdir. Stor perde ve zebra perdeden farklı olarak şerit yapılanması bulunan bu perdeler bazı mekanlar için oldukça fayda sağlamaktadır. Bu nedenle oldukça sık tercih edilen ürünler haline dönüşmüştür.

    Bu Perdeleri Avantajları Nelerdir?

    Bu perdeler yükte de pahada da hafif ürünlerdir. Bu nedenle özellikle ofis tarzı küçük alanlar için tercih edilmektedir. Aynı zamanda yazlık alanlarda balkon camı için de sıklıkla kullanılabilen bu ürünler oldukça pratik bir yapıya sahiptir. Ürünleri stor perdelerden ayıran özelliği ise şeritlerinin ahşap olarak da hazırlanabilir olmasıdır. Bu bakımdan ayrıca dekorasyon kolaylığı sağlayan bu ürünler çeşitli desen ve modellerde satılabilmektedir. Bir toplantı için uygun ortam oluşturmak gerektiğinde güneşi kapatıp sunum yapmaya elverişli hale getirmek bu perde ile oldukça kolaydır. Siyah ve güneş geçirmeyecek şekilde bir perde tercihi bu işi görecektir. Bu perdenin şeritlerinin açılı kapanır olması aynı zamanda ortama biraz ışık girmesini istediğiniz durumlarda işe yaramaktadır.

    Bu ürünler Nasıl Temizlenmektedir?

    Bu ürünler oldukça kolay temizlenebilen perdelerdir. Jaluzi perde için özel olarak tasarlanmış makineler bulunmaktadır. Bu cihazın uç kısmında yumuşak fırçadan oluşan bir temizleme aleti varır. Motor ile çalışan bu makine ıslak olarak şeritlerin arasını temizlemektedir. Jaluzi perde ayrıca kolay kuruyan ürünlerdir. Bu bakımdan kurutmak için özellikle yerinden sökmeye gerek duyulmamaktadır. Bunun yanı sıra bu perdeler el ile de çok kolay temizlenebilmektedir. Islak ve deterjanlı bir bez ile şeritlerin arası açıkken temizlenir ve kurumaya bırakılır. Su tutmayan özelliği ise temizlik konusunda kolaylık sağlamaktadır. Bu perdelerin ayrıca kırışma, katlanma ve ütülenme gibi bir sorunu yoktur.

    Perdenin Dezavantajları?

    Bu perdeler desen ve model konusunda diğer perdelere nazaran fazla avantajlı değildir. Bu nedenle jaluzi perde çeşitleri kullanım alanı diğerlerine nazaran daha azdır. Ayrıca şeritlerin arasının açılması veya bozulması gibi risk bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bu perdeler camın arasının biraz açık olması rüzgar esmesi halinde cama çarparak rahatsız edici bir ses çıkarmaktadır. Bu bakımdan perde alınırken artısı ve eksisi iyi değerlendirilmelidir.