Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Zebra Model Perdeler Evler İçin Uygun Mudur?

    Zebra Model Perdeler Evler İçin Uygun Mudur?

    Günümüzde genel olarak, iş yerleri ve ofislerde görülen zebra perde modelleri, evler için de oldukça uygundur. Evlerde, genel olarak stor perde modellerinin kullanılması ile tül perdelerde kullanılıyor. Stor perde modellerinin, tamamen açılma ve kapanma özelliği olduğu için tül perdelerin de kullanılması gerekiyor. Fakat zebra model perdeler, tül görevini de yaptığı için evlerde rahatlık ile kullanılabilir. Ev dekorasyonları içinde oldukça uygun olacaktır. Yeni tasarım mobilyalar ile güzel bir uyum sağlayacaktır. Yatak odaları, çocuk odaları ve salonlar için de birçok desen ve renk seçeneği vardır. Evlerinizin pencerelerine uygun ölçülerde yaptırmanız da mümkündür.

    Stor Perde Modelleri İle Evlerinizi Güzelleştirebilirsiniz

    Stor perdeler, oldukça kullanışlı ve dekoratiftir. Evlerinizde, sadece pencerelerde kullanmanız gerekmez. Gömme dolap boşluklarını kapatmak için ve balkonlarınız için de kullanabilirsiniz. Balkonlarınızda zebra perde modellerini tercih edebilirsiniz. Katlanır camların temizliği zor olduğundan, balkonlar tamamen açık kalmakta. Fakat stor perde modelleri ile bu duruma çözüm bulabilirsiniz.

    Perdelerinizi yukarıdan sabitleyen düzenek gibi, bitiş noktasından da sabitleyerek balkonlarınızda değişik bir dekorasyon yapabilirisiniz. Dolap boşluklarını, dolaplar ile kullanmayan kişiler, oluşan aykırı görüntüden rahatsız oluyorlar. Fakat buna her hangi bir çözüm bulunamıyor. Stor perde modellerini, bu alanlara yaptırmanız çözüm olacaktır. Böylelikle ile o çirkin görüntü yerine daha dekoratif bir görüntü oluşacaktır.

    Zebra Model Perdelerde Hangi Renkler Tercih Ediliyor?

    Zebra perde modelleri, stor perdelerden daha farklıdır. Şeritler halinde geçişlerinin olması, daha farklı bir görüntü oluşturur. Bu şeritlerde, stor perde modellerine göre çok daha fazla toz toplanır. Bu tozlar her eşyada olduğu gibi, çok açık ya da çok koyu bir yüzeyde toplanır ise, kendini fazlası ile belli eder. Bu neden ile renk seçimlerinde, ara tonları tercih etmek çok doğru olacaktır. İçerinin görünmesi endişesi ile genel olarak koyu renkler tercih ediliyor.

    Fakat zebra modellerin ışığa duyarlılığı vardır ve gündüz dahi içeriyi göstermez. Bu neden ile renk seçimleri yapılacağı zaman, önünüze engeller koymanız gerekmez. Sadece, temizlik süresinin uzaması için ara renkler daha uygun olacaktır. Ya da desenli modeller de tercih edilebilir. Mobilyalar ile uyumlu olan renklerin tercih edilmesi daha doğru bir dekorasyon yapmanızı sağlayacaktır.