Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Zebra Model Perdelerde Hangi Renkler Tercih Edilmelidir?

    Zebra Model Perdelerde Hangi Renkler Tercih Edilmelidir?

    Stor perde grubu içerisinde yer alan zebra perde modelleri, stor perde modellerine göre daha farklıdır. Kullanımı 3 aşamalı olan perdelerin, görüntüsü de farklı olmaktadır. Şerit halinde geçişlerinin olması ile tozları çok daha çabuk belli edebilir. Bu neden ile renk seçimleri yapar iken, siyah ve beyaz tercih edilmemelidir. Çok koyu olan renklerden ziyade, beyaza yakın açık renkler tercih edilebilir. Işığa karşı duyarlılığı olan bu modellerde, açık renkleri tercih etmekte çekinmenize gerek yoktur.

    Beyaz dahi olsalar, kapatıldığında içeriyi gösterme gibi bir durum söz konusu olamaz. Krem, açık kahve, lila gibi ara renklerden yana tercihler yapabilirsiniz. Gün içersinde güneşlik olarak kullanılacağını ve şeritler halinde olacağını da, renk seçimleri yapar iken göz önünde bulundurmanız gerekir.

    Zebra Model Perdeler Nasıl Temizlenmelidir?

    Stor perde modelleri gibi, zebra perde modelleride makinada yıkamak için uygun değildir. PVC denilen malzeme ile üretilen zebra model perdeler, silinerek temizlenmelidir. Silme işlemi yapılır iken, nemli denilen ıslaklıktan daha fazla ıslak olmamalıdır. Temizlik için bir kova içine kimyasal içeriği olmayan temizlik malzemelerinden koyularak, köpürtülmelidir. Fakat silme işlemine başlamadan önce mutlaka tozları alınmalıdır. Zebra modellerde ki şeritleri bez ile temizlemek zor olabilir. Bu neden ile o bölgeleri, diş fırçası ile temizleyebilirsiniz.

    Sonrasında kulak çöpü ile üstünden geçmeniz yeterli olacaktır. Toz işleminden sonra bastırmadan, suyu iyice sıkılan bez ile silinmelidir. İşlemler bittikten sonra, bitiş noktasından geniş rulo yapılarak toplanmalıdır. Rulo bozulmadan takılmalıdır. Takma işlemini yapar iken, iki kişi olmanız daha rahat takmanızı sağlayacaktır.

    İş Yerleri İçin Hangi Perde Modelleri Tercih Edilmelidir?

    Özellik ile cadde üzeri olan ofis ve iş yerlerinde, camlar için perde kullanılması gerekir. Yaz aylarında güneşin etkisini azaltmak için de perde önemli bir etkendir. Bunun dışında ise, iş yerlerinin özellik ile kapandıktan sonra içinin görülmesi doğru değildir. Bu neden ile de perdeye ihtiyaç vardır. Zebra perde modelleri, iş yerleri için oldukça uygundur. Birçok renk ve desen seçenekleri olan zebra model perdeler, iş yerlerinizin havasını da değiştirecektir. İstenilen ölçü ve renklerde perdelerinizi yaptırabilirsiniz.