Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Zebra Perde Kullanım Alanları Ve Avantajları Nerelerdir?

    Zebra Perde Kullanım Alanları  Ve Avantajları Nerelerdir?

     

    Zebra Perdenin Özellikleri Nelerdir?

    Zebra perdeler, Güney Kore'den tüm dünyaya tanıtılmış ve günümüzde pek çok insanın hem evlerinde hem ofislerinde kullandığı bir perde türüdür. Stor perdeye benzer özellikler gösterdiği için çoğu zaman birbirlerinin yerine kullanılsalar da temelde birtakım farklılıklara sahiptir. Stor perdelerde kullanılan kumaş çeşitlerinden olan karartma perde ve tül perdelerin birarada kullanılması nedeniyle bu ismi almıştır. Bir boru etrafında dönen Polyester yapılı kumaştan oluşur. Kumaşın iki tarafı da apre kaplama ile sıvanır. Bu sıvadan dolayı sert ve plastik kıvama gelir.

    Kullanım Alanları Nerelerdir?

    Zebra perde modelleri iş yerlerinde, otellerde, kafelerde, evlerde kullanılmaktadır. Salon gibi güneş ışığını bolca alan alanlarda kullanıldığında istenildiği zaman perde istenildiği zaman tül amaçlı kullanılması nedeniyle ikinci bir güneşlik kullanmaya gerek kalmaz. Silinebilen kumaşının kolayca temizlemeye elverişli olması nedeniyle mutfak gibi kirlenmeye en elverişli alanlarda kullanılmasına imkan sağlar. Koyu renkli katmanının güneş ışığını 0'e yakın oranda tutması nedeniyle yatak odası gibi gün ışığının az girmesi istenen yerlerde rahatlıkla kullanılabilir.

    Avantajları Nelerdir?

    Koyu tabakaların birbirleri ile alt alta gelmesi durumunda %80 oranında karanlık, açık tabakaların alt alta gelmesi durumunda ise tamamen tül görevi görerek iki işlevi birarada sunmaktadır. İstenildiği taktirde 0 karanlık sağlayacak şekilde koyu katmandan oluşan perdeler de mevcuttur. Hem tül hem de perde görevi görmesinin yanında kullanımı ve bakımı da oldukça rahattır. Kaliteli malzeme kullanıldığı için ısı yalıtımı sağlar ve kullanıldığı yere şık ve modern bir görünüm kazandırır. Polyesterden oluştuğu için temizlenmesi çok kolaydır. Beyaz sabun veya şampuan ile ıslatılmış bir bez yardımıyla fazla güç uygulamadan, kolayca temizlenebilir. Kumaşı saran apre kaplama sayesinde hava ile irtibatı kesilir, dayanıklılığı artırılır ve perdenin ömrü uzar. Normal perdelerde olduğu gibi leke tutması son derece azdır. Çok geniş baskı, desen ve renk seçenekleri mevcut olduğu için kullanıcıların kişisel tercihleri doğrultusunda istedikleri desende ve renkte perde seçmelerine olanak sağlar. Monte edilmesi son derece kolay olan bu perdeleri asmak için profesyonel desteğe ihtiyaç duyulmamaktadır. Pencerenin boyutuna göre istenilen ebatlarda üretilmektedir.