Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Zebra Perde Kullanışlı mıdır?

                             zebra perde kullanıllımıdır

    Son günlerde evvelden beri kullanıla gelen klasik perdeler yerini stor perdelere bırakmıştır. Zebra perde bu kategori içinde en çok tercih edilen, görüntüsü itibarı ile bu şekilde anılan mekanik perdedir. İki değişik renkli hat birbirine paraleldir ve bunlardan biri tül gibi, güneş almayı sağlarken diğeri güneşi engeller. Arzu edilen şekilde eğer gün ışığı isteniyorsa hafifçe hareket ettirerek istenen konuma getirilebilmektedir keza gün ışığının istenmemesi halinde de kalın olan kısmı tül olan bölgeye hafifçe kapatılmak sureti ile kullanılabilmektedir.

    Klasik perdelerin insanlara yaşattığı belirli aralıklarla perdenin çıkarılması, yıkanması ve tekrar takılması gibi zorluklar zebra perde ile son bulmuştur. Bu yenil nesil perde gurubu hem temizliğinin yapılması hem de kullanım kolaylığı açısından sadece evlerde değil işyerlerinde de fazlası ile tercih edilen bir perde çeşididir. Bunun yanı sıra görünüm bakımından modaya çok uygun ve şıktır. Temizliğinin kolay yapılabilmesinde yapımında kullanılan kumaşın türü önem taşımaktadır.

    Toz toplamayan iplikten üretilmiş kumaş kullanılmasından ötürü sürekli temizleme ihtiyacı duyulmaz. İki veya üç haftada bir, bir fırça kullanarak temizliğinin yapılması yeterlidir. Zaten kullanımı hareket ettirerek olduğu için fazla toz tutmaz ama oluşan tozları da alkolsüz bir ıslak mendil yardımı ile temizlemek mümkündür. Bunun dışında yıkama perde kumaşının yıpranma ihtimaline karşı önerilmemekte ama mutlaka yıkama gerekiyorsa da bir perdeci ile görüşmek gerekir.

    Korniş üzerine yapılabilir ama hareketli bir perde olduğu için zebra perde montajının tavana yapılması daha çok önerilmektedir. Karartma özelliğinden dolay da yatak odalarında eğer dışardan hiç bir ışık gelmesin isteniyorsa rahatlıkla kullanılabilir. En büyük avantajı da perde ayrı ayrı güneşlik ayrı kullanmamak arzuya göre tek bir hareketle istenen konuma getirebilmektir. Bu bakımdan ekonomik olarak da tüketicinin tercih ettiği bir üründür.