Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Zebra Perde Ölçüsü Nasıl Alınır

    Zebra perdeler her ortama uyum sağlayan en özel perde çeşitlerinden biridir. Farklı renk ve desen seçeneklerine sahip olan bu perdeleri iş yerlerinizde ve evlerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kullanılan malzemesi bakımından kaliteli olup, yangına karşı da oldukça dayanıklıdır. Zebra perde kullanmak isteyen kimselerin aklına bir takım sorular takılabilir. Bu bağlamda en sık sorulan sorulardan biri de zebra perde ölçüsü nasıl alınır? Sorusudur. Çünkü her evin penceresinin boyutları farklı olabilir. Yine perde mekanizması da göz önünde bulundurularak doğru ölçülerin alınması gerekir.

    Zebra Perde Ölçüsü Almak İçin Gerekli Adımlar

     

    Zebra perde ölçüsü almadan önce mutlaka dikkat etmeniz gereken konular ise;

    • Pencerenin iç kısmına mı montaj yapılacak? Yoksa pencere kasası dışına mı?
    • Zebra perde duvara mı monte edilecek?
    • Son olarak zebra perde tavana mı monte edilecek?

    Tüm bu sorulara kadar verdikten sonra doğru ölçüleri alabilirsiniz. Aksi halde doğru ölçüleri alamayabilirsiniz.

    zebra perde ölçü

     

    Pencerenin İç Kısmına Mı Montaj Yapılacak? Yoksa Pencere Kasası Dışına Mı?

     

    Burada daha çok pencere boyu yüksek ve geniş olan kimseler tarafından kullanıma uygundur. Küçük boyutlu bir pencereye ve pencere oyuntusuna sahip iseniz zebra perdenin kullanımı pek doğru bir seçenek olmayacaktır. Zebra perdenin büyüklüğü ve sarım kısmı da mutlaka göz önüne alınmalıdır. Daha sonra pencerenin iç kısmından metre ile ölçümler yapabilirsiniz. Böylece doğru bir ölçüye sahip olabilirsiniz.

     

    Zebra Perde Duvara Mı Monte Edilecek?

     

    Zebra perde ölçüsü nasıl alınır? Sorusunun bir diğer detayı da zebra perde duvara mı monte edilecek? Sorusudur. Çünkü her mekanın duvar boyu ve tavan boyu farklıdır. Bu doğrultuda ölçülerin alınması en doğrusu olacaktır. Aksi halde perdeler ile duvar bir bütünlük içinde olmaz ve kullanımda da bir hayli zorluklar çıkarabilir.

     

    Zebra Perde Tavana Mı Monte Edilecek?

     

    Eğer zebra perdeyi tavana monte edecekseniz, tavan boyu ile pencere boyunu hesaplamalısınız. Bu sayede doğru bir ölçüm yapmış olursunuz. Zebra perde ölçüsü nasıl alınır? Sorularında tüm bu detayları mutlaka göz önünde bulundurmanız gereklidir.