Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Zebra Perde Özellikleri ve Sağladığı Faydalar Nelerdir?

    Perdeler, evin en büyük ihtiyaçlarından biridir. Perdeler, evin mahremiyetini korumakta ve evlerde rahatça hareket etmemizi sağlayabilmektedir. Ayrıca ihtiyaç olmalarının yanı sıra, evleri süsleyen ve mekânların güzelleşmesini sağlayan en önemli eşyalardandır. Perdeler, tabiri caizse evin gelinliğidir. Perdesiz bir ev düşünülemez. Günümüzde özellikle zebra perde, çok fazla kullanılmaktadır. Bunun en büyük nedeni, zebra perde hem güneşlik hem de perde olabilmekte ve bu özelliği ile büyük bir kolaylık sağlamaktadır.

    Perdenin Kullanım Alanları

    Zebra perde modelleri özellikle evlerde salon, yatak odası, çocuk odası hatta mutfaklarda da rahatlıkla kullanılabilmektedir. Son zamanlarda bazı işyerlerinde de bu perdelerin tercih edildiği görülmektedir.

    Perdenin Özellikleri ve Sağladığı Faydalar Nelerdir?

    Bu perdeler, gündüz tül olarak kullanmanızı sağlayıp odaya gün ışığının girmesini sağladığı gibi, gece de güneşlik olarak kullanıp dışarıdan görünmenizi engelleyip karanlık bir ortam oluşturmanızı sağlayabilmektedir. Kullanımının sağladığı kolaylık ve kullanışlılık sebebi ile çok tercih edilen zebra perde; renk, desen ve modeli ile de çok fazla tercih sunmaktadır. Modern, klasik, avantgarde ve spor modelleri sayesinde mekanlara uygun şekilde seçim yapılmasını sağlayarak mekanlarda çok şık ve modern bir hava yaratılmasını sağlamaktadır. Böylece kullanacağınız alana uygun renk ve desende seçim yaparak, alanlarınızın daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Son zamanlarda desenli modeller, oldukça revaçta olan modeller arasında görülmektedir. Ayrıca bu perde çeşidi, yer tutmama özelliği ile pencerelerde derli toplu bir görünüm sağlayarak göze daha hoş gelmektedir. Mekanizmalı bir perde özelliği olması sebebi ile rahatça açılıp kapanabilmektedir. Kullanımı da oldukça kolaydır. Özellikle leke tutmayan kumaşlar seçildiğinde, temizliği de daha kolay olabilmektedir.

    Perdenin montajı da kolay ve pratiktir. Takılıp çıkarılabilir özelliği sayesinde perdenizi çıkarıp fırça yardımı ile yıkayabilir ve kuruduktan sonra yeniden takabilirsiniz. Temizliğinde beyaz kalıp sabun yeterli olacaktır. Temizliği de son derece kolaylık sağladığından, özellikle ev hanımlarının çok fazla tercih ettiği ve severek kullandığı bir perde çeşididir. Bu modeller, fiyat olarak da bütçeyi aşmamakta ve bu sebeple her bütçeye uygun olarak herkese uygun olabilmektedir. Ev dekorasyonunda son zamanların en trend ürünleri arasında olan bir modeldir.