Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Zebra Perde Temizliği

    Zebra perde temizliğiyle ilgili tüm detaylar Armoni Perde'de !

    Stor perde modelleri içerisinde yer alan zebra perdeler son zamanlarda, evlerde veya iş yerlerinde en çok tercih edilen perde çeşitlerinden biri haline gelmiştir. Zebra perdelerin bu kadar fazla tercih edilmesinin sebebi hem tül perde kullanımını hem de güneşlik kullanımını ortadan kaldırarak bunları tek bir perdede buluşturmasıdır. Ayrıca bu tarz perdeler kullanım açısından kolaylık sağladığı gibi temizlik açısından da birçok kolaylık sağlamaktadır. Hiç şüphesiz bu noktada yanıtlandırılması gereken soru; "Zebra perde temizliği nasıl yapılır ?" sorusudur.

    🚿 Zebra Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

     

    Zebra perde modellerinin kullanışlı olduğunu birçok ev hanımı bilir fakat iş temizliğe geldiğinde "Zebra perde temizliği nasıl yapılır ?" sorusunun yanıtı etrafında gelişen faaliyetlerle ilgili farkındalık düzeyi hayli azdır. Dolayısıyla zebra perde temizliği üzerinde farklı yönleri dikkate alınarak durulması gereken bir noktadır.

    Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki zebra perdeler diğer perdelere göre kumaşları sebebiyle çok kolay kirlenmezler ve bununla birlikte temizliği de düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Çünkü perdelerinize uzun bir süre temizlik yapmamanız halinde perdelerinizin üzerinde kalıcı lekeler oluşmaya başlayacaktır.

    Zebra perdeleri 6 ayda bir yıkayabilir ya da 2-3 haftada birde temizlik bakımını yapabilirsiniz peki bu temizlik bakımı nasıl olmalıdır. Öncelikli adım toz alma işlemidir. Bu toz alma işlemi için hafif nemli bir bez ya da elektrikli süpürge kullanabilirsiniz. Toz alma esnasında eğer lekelere rastladıysanız ve bunu çıkaramadıysanız hafif nemli bir diş fırçası bu konuda size yardımcı olacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken tek şey fazla ıslak bez kullanmamanız gerektiğidir.

    🏠 Evde Zebra Perde Temizliği

     

    Zebra perdelerimize toz alma veya silme gibi işlemleri uyguladıktan sonra yapabileceğimiz en etkili çözüm onları yıkamaktır. Peki bu tarz perdeler makinede yıkanır mı? İşte burası önemli noktalardan biridir. Zebra perde temizliği esnasında makine kullanmamanız gerekir ki makine kullanmadan da evde zebra perde temizliği oldukça kolay bir biçimde yapabilirsiniz.

     Zebra perdelerinizi taktığınız aparatlardan çıkararak düz bir zeminde suyla yıkayabilirsiniz fakat bu yıkama esnasında bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Yıkama esnasında kullanacağınız deterjanlar kesinlikle yoğun kimyasallar içermemeli ve yüzey aşındırıcı bir özelliğe de sahip olmamalıdır. Çünkü bu esnada kullanacağınız herhangi bir deterjan perdenizin renginde veya dokusunda kalıcı hasara yol açacaktır.