Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Zebra Perde Yıkamada Püf Noktalar Nelerdir?

    Zebra Perde Yıkamada Püf Noktalar Nelerdir?

    Stor perdeler için alternatif olarak üretilen perdelerde çizgisel şeritlere sahiptir. Bu perdeler normal stor perdelerin aksine çift katlı kumaş yapısına sahiptir. Stor perdelere göre kullanımı daha rahat olup oldukça fazla tercih edilir. Stor perdeler tek katlı olup bağlı olduğu boruya tamamen kapatılıp açılır. Ancak zebra perde bir katında tül yapısı ve çift katlı yapısı sayesinde ortama girecek ışığı dengelemektedir.

    Nasıl Kullanılır Ve Avantajları Nelerdir?

    Stor perdelerle aynı mekanizmaya sahip olan zebra perde modelleri tek farkı çift katlı kumaş yapısına sahip olmasıdır. Zincirli bir ucu yardımıyla açılıp kapanan bu perdeler tamamen ışığı engellemez kullanımı oldukça konforludur. Hem gece hem de gündüz kullanım için oldukça uygundur. Dekorasyonla rahat uyumlu hale getirmek için fon perdelerle kullanmak mümkündür. Tek başına kullandığında hem güneşlik hem de tül olarakta kullanmak mümkündür. Oldukça fazla desen ve rengi bulunan bu perdelerin tasarımları oldukça şık ve ergonomiktir.

    Stor perdelerle aynı mekanizmaya sahiptir fakat iki katlı olduğundan dolayı arka kısmı tüllerim üstte üste gelmesi için çift yönde çalışır. Çift yönde çalıştığı için arka tarafı çıtaya bağlı olarak çalışır. Bu durumda tamamen açık ya da yarı açık kullanılarak ışığın girmesi sağlanır ya da ışığın girmesi rahatlıkla engellenir. Temizlik bakımından yıkanabilen ve silinen olarak ikiye ayrılır. Stor perdelerle göre temizliği biraz daha zordur.

    Yıkanabilmesi için mekanizmanın tamamen çıkarılması gerekmektedir. Yılda bir kez veya kullanıldığı ortama bağlı olarak 6 Ayda bir temizleme yeterli olacaktır. Bu konuda da bazı özel firmalar zebra perde temizliği konusunda belirli bir ücret karşılığında hizmet vermektedir. Bu perdelere mağazalarda hazır olarak ulaşmak mümkün olup kurulumu oldukça kolaydır. Stor perdelere göre daha şık göründüğünden dolayı mutfak ve ofis alanlarında daha çok tercih edilmektedir.

    Stor perdeler için alternatif olarak üretilmiş olmakla birlikte çeşitlilikte kazandırmıştır. Normal perdelere kıyasla kullanımı daha rahat olmakla beraber hoş bir görünüme sahiptir. Kurulum konusunda ve temizlik konusunda stor perdelere göre daha fazla avantaj sağlar. Birçok yönden avantaj sağlayarak dekorlara renk katabilmektedir.