Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Zebra Perdeler İle En Kolay Gölge Oluşumu

    Zebra Perdeler İle En Kolay Gölge Oluşumu

    Zebra perde ile en kolay gölge oluşumu sağlamak mümkündür. Çünkü diğer perde modellerinde olduğu gibi tamamen açmaya veya kapatmaya gerek kalmadan istendiğinde güneşlik istendiğinde tül perde konumuna geçişi en hızlı şekilde gerçekleşmektedir. Bunu sağlamak için özel üretimi yapılan zebra perde modelleri iki farklı renk seçeneğinden oluşmaktadır. Stor perdelerin daha modern bir çalışma prensibine sahip olan bu perde modelinde iki kat kumaş işlenerek perde olarak tasarlanmıştır. Böylelikle takıldığı pencere ortamında anında tül perde görevini üstlenebilirken, anında güneşlik konumuna geçmektedir. Aynı zamanda içerinin görüntüsünü kapatan bu perde modelinde açma kapama süreside minimuma indirilmiştir.

    Perdelerin Çalışması Hakkında Bilgi

    Stor perdelerin düzeneğine benzer olan mekanizma işlevi bakımından daha fonksiyonel bir yapı oluşturmaktadır. Tek tüp kumaş üzerine kalın kumaş ve tül tipi kumaş desenleri sırası iler işlenerek oluşturulmuştur. Bir ucundan sabitlenen bu kumaş diğer ucundan makara üzerine sarılabilir pozisyon kazandırılmıştır. İlk bakışta zebra perde açılıp kapanırken kumaşın dönüyor havası yaratması tül ve kalın kumaş tabakalarının geçişinden kaynaklanmaktadır. Yakından incelendiğinde bir ucunun sabit kalırken diğer ucundan makara üzerine sarıldığı fark edilir. Düz bir görünüm kazanması için kumaş katının en alt kısmına yerleştirilen ağır silkindir kumaşın dönmesine kolaylık sağlamaktadır. Perde manuel ve motorlu modeller olarak faaliyet göstermektedir. Her iki modelde de perdelerin çalışma prensipleri aynı esaslarda olmaktadır.

    Perdelerin Kullanım Alanları Hakkında Bilgi

    Zebra Perde modelleri üretilirken en çok kulanım alanları mutfak ve çocuk odaları hedeflenmiştir. Fakat zaman içinde kulanım kolaylığı sağlaması açısından diğer odaların pencerelerinde de bu tip perde kullanımı yaygınlaşmıştır.

    Son zamanlarda jaluzi perde modellerinin yerini alan bu perde modeli montaj aşamasında da avantajlar sağlamaktadır. Özellikle iş yerlerinde kullanım kolaylığı açısından son derce kullanışlı bir model oluşturmaktadır. Ofis pencerelerinde koyu renk kumaşlardan elde edilen zebra perde modelleri iç mekan olarak değişik bir atmosfer yaratmaktadır. Kapandıktan sonra üzerindeki desenlerin belirginleşmesi pencerelerde tablo görüntüsü oluşturmaktadır. Özelikle mutfaklarda kullanılan modellerde değişik desenler kullanılırken çocuk odalarında daha eğlenceli figürler ile perde kumaşı süslenmektedir. En kullanışlı modelleri motorlu mekanizma sahibi olanlardır.