Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Zebra Perdeler İle Güneşli Günler

    Zebra Perdeler İle Güneşli Günler

    İnsanlar, yaşadıkları dünyada en çok enerji kaynaklarına ihtiyaç duyar. Dünyada sınırlı olan enerji kaynakları yüzünden daha doğal ve temiz olan enerji kaynaklarına yönelim artmaktadır. Doğal olan enerji kaynaklarından en mühim olanlarından birisi şüphesiz ki güneştir. Güneş yenilenebilir ve temiz bir enerji kaynağıdır. Modern hayatımızda evlerimizdeki enerji ihtiyacının bir kısmını güneşlerden karşılayabiliriz. Bu yüzden güneşin eve girişini sağlayabilecek olan perdelere büyük bir görev düşmektedir. İç dekorasyonun sade ve işlevsel olması sağlanan alanlarda perdeler, sadece kişisel mahremiyetleri sağlamakla değil, güneş enerjisinden faydalanabilmeyi de sağlamakla da yükümlüdür. Bu sayede evlerimizde de enerji tasarrufu sağlanabilir.

    Perdeler, ev dekorasyonu açısından, ısının eve girişinin ve kalışının sağlanması açısından ve ses yalıtımı açısından büyük bir öneme sahiptir. Hiç şüphesiz ki güneş ışıklarının bulunan yere girmesi için öne çıkan perdelerden birisi zebra perdedir. Bu perde çeşidi tek bir mekanizma ile hem güneşlik hem de tül olarak kullanılabilir. Perdeler, ince ve dolgulu dokumanın çizgi halinde sıralanması ile zebra adını almıştır. Bir tarafı hareketli bir tarafı da sabit olan çift kat kumaşın mekanizma üzerinde hareket etmesi ve aç kapa mantığı ile çalışır. Bu perdeler ev dekorasyonu açısından da oldukça verimlidir.

    Zebra Perdenin Çeşitliliği

    Perdelerde görüntü ve tarz olarak birçok çeşit bulunmaktadır. Bu gelişmişlik ve çeşitlilik sayesinde zebra perde çeşitleri de oluşmuştur. Birçok fonun kullanılabildiği bu perde çeşidinde evlere ve mekânlara oldukça farklı havalar katılabilmektedir. Fon çeşitliliklerinin dışında perdelere elektronik destek de sağlanabilir. Uzaktan kumandalı ve butonlu kumadalar teknolojileri ile perdelere kolaylıkla istediğiniz kıvama getirebilirsiniz. Birçok farklı renk seçeneği de mevcut olan bu perdeler, müşterilere olabildiğince geniş bir seçim yelpazesi sunmaktadır.

    Kurulumu, Yıkanması ve Fiyatları

    Bu perdeler de stor perdeler gibi evlerde bulunan kornişlere monte edilerek takılır. Bunun için perde uzunluğuna bağlı olarak 3 ila 6 arasında aparatın vidalanması şeklinde montaj işleminde kolaylık sağlanır. Kurulum işlemleri oldukça kolay olduğu için herhangi bir ustaya bu durum için ihtiyaç duyulmamaktadır.

    Perdelerin yıkanması da 6 ay ya da bir yıllık süreçlerde normal olarak karşılanmalıdır. Tabi kullanım koşulları da oldukça önemlidir. Perdelerin yıkanması için mekanizmaları ile birlikte sökülebilmesi gerekmektedir. Perdelerin alt kısmı çıtalara bağlı olduğu için mekanizmanın sökülmesi kesinlikle şarttır. Yıkanan perdeler tekrardan kolaylıkla yerlerine takılabilmektedir.

    Perdeler birçok farklı sebeplerle farklı modellere ayrılmaktadır. Fon seçimleri, kumaş seçimleri, elektronik destek seçimine göre zebra perde fiyatları değişkenlik göstermektedir.