Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Zebra Perdelerin Özellikleri Ve Kullanım Alanları

    Zebra Perdelerin Özellikleri Ve Kullanım Alanları

    Zebra Perdelerin Kullanım Alanları

    Evlerin en güzel aksesuarları perdelerdir. Odaları ferah ve aydınlık gösterebildikleri gibi tam tersi boğuk ve karanlıkta gösterebilirler. Bu sebeple perde seçimi son derece önemlidir. Son zamanlarda sıklıkla kullanımı yaygınlaşan zebra perde modelleri evlerin vazgeçilmezi olmuştur. Günümüzde hemen hemen her perdecide bulunabilen bu modeller istenilen renk, desen ve ebatlarda camlarda yerini almaktadır. Birçok kullanım kolaylığı bulunan bu perdeler bütün camlar için uygundur. Ama özellikle dar ve uzun camlarda kendini daha çok belli etmesinden dolayı tercih edilmektedir. Önceleri geniş camlarda kullanımı daha az olan bu perdeler şimdilerde adeta bir tablo şeklinde camları süslemektedir. Uzaktan bakıldığında bir manzara resmi ya da bir doğa görünümü veren zebra perdeler kullanıldığı mekana şıklık katmaktadır.

    Perdelerin Özellikleri

    Kullanım alanları oldukça geniş olan bu tarz perdeler çift katlı bir sistemden oluşmaktadır. Hem güneşlik hem de tül yerine aynı perdeden yararlanılabilir. Bu sayede görüntü kalabalığını da önlenmiş olur. Bu tür perdeleri basit bir mekanizmayla takmak mümkündür. Aynı zamanda temizliği de son derece basittir. İstenilirse halı yıkama makinalarının küçük ucuyla temizlenebilir ya da buharlı temizlik makinalarıyla da temizlemek mümkündür. Bu imkânlar yok ise nemli bir bez ile silerek temizliği yapılabilir. Çok şık modeller tercih edilebileceği gibi her mekâna uygun spor model çeşitleri ile kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

    Perdelerin Çeşitleri

    Her zaman her yerde bulunabilecek bu tür perdelerim birçok çeşidi bulunmaktadır. Son zamanlarda oldukça yaygınlaşan bambu perdeler bunlardan biridir. Bambular dışında birçok resim ya da yazı seçeneği bulunan baskılı modeller özellikle çocuk odaları ve mutfak gibi olanlar için son derece uygundur. Birde çiçek desenli modelleri vardır. Bu modeller daha çok balkonlarda ya da evlerin salonlarında rahatlıkla kullanılabilir. Bunlardan başka piliseli modellerde mevcuttur. Eğer istenilirse tüm modellerin uçlarına aksesuar eklenebilir. Ya da uçları dilimli ya da düz olabilir. Yine kasa seçenekleri de zevke bırakılmıştır. Plastik, çelik veya açık ve kapalı kasa seçenekleri vardır. İstenilirse ipleri de sağ veya soldan ayarlanılabilir. Yine iplerinde plastik ya da metal seçenekleri mevcuttur.