Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Stor Perde Nasıl Çıkarılır ve Takılır ?

    🏠  Ev dekorasyonlarının vazgeçilmez parçalarından biri olan perdelerden stor perdeler, tül perde kullanımını geride bırakarak son yıllarda kendinden fazlaca söz ettirmiştir. Bu perdeler her ortamda kullanabileceği gibi kullanımı da oldukça pratiktir. Ayrıca stor perdeler, hem şık hem de ferahlığı ile kullanıcıların beğenisini toplamış ve neredeyse bütün evlerde yerini almaya başlamıştır.

     Stor perdeler bilindiği üzere tül perde modellerinden oldukça farklıdır. Çünkü bu perdeler bir mekanizmaya sahiptir ve bu mekanizmaları istenildiği zaman kolaylıkla çıkarılıp takılabilir. Peki bu stor perde nasıl çıkarılır ve takılır sorusuna sizler için detaylıca yanıt vererek sizlerin kolaylığa kavuşmanıza yardımcı olacağız.

    Stor Perde Çıkartma İşlemi 🔨

    Evlerimizde sahip olduğumuz perdeler her zaman canlı, şık veya ferah dursun isteriz ve bunun içinde perdelerimizin güzel kokmasına ve temizlenmesine özen gösteririz. Her perde kullanıcısı gibi stor perde kullanıcıları da bu durumla karşılaşarak perde temizliğine özen göstermek istemektedir. Fakat burada şunu bilmeliyiz ki bu tarz perdeler tül perdeler gibi makinede yıkanmamaktadır. Ama bu stor perdelerin temizliğinin yapılmamasına engel değildir. İşte tam bu noktada da “Stor perde nasıl çıkartılır ?” konusuna değinmemiz gerekir.

    "Stor perde mekanizmasının montajında perdenin klemenslere takılma aşamasından başlayarak perdemizi çıkarmaya başlayabiliriz. Bu aşamada perdenin çıkarılırken dengeli olarak tutulabilmesi için bir merdiven kullanılması gerekir. Mekanizmayı tutmakta olan aparatın bir tarafına bastırdığımızda stor perde yerinden çıkacaktır ve böylelikle stor perdenizi rahatlıkla yıkayabileceksinizdir."

     

    Stor Perde Nasıl Takılır ? Kullanılan Yöntemler  🔍

     

    Stor perde temizliği için ya da ev taşıma esnasında perdelerimizi yerinden çıkarmak zorunda kalırız ve böylelikle çıkarılan perdenin geri takılması gerekmektedir. Bu kısımda da “Stor perde nasıl takılır ?” sorusuna yanıt ararız. Bu aşama perdenin çıkarılması gibi oldukça basittir.

    Klemensten tutup çıkardığımız stor perdeyi yine bir merdiven yardımıyla takabiliriz. Burada perdeyi takmadan önce perdenin eşit oranda rulo şeklinde yuvarlanmış olmasına dikkat etmeliyiz ki taktıktan sonra kullanım aşamasında bize güçlük çıkarmasın. Bunun ardından rulo haline getirdiğimiz perdeyi her iki yanından tutarak klemenslere rahat bir şekilde yerleştirebilir ve perde takım aşamasını tamamlamış oluruz. Böylelikle perdelerinizi bundan sonra rahatlıkla çıkarıp temizleyerek yerine takabilir ve kullanımınıza devam edebilirsiniz. Zebra perde nasıl çıkarılır öğrenmek için tıklayınız.