Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Stor Perde Temizliği

                                                       stor perde temizliği resimli

    Pencerelerde şıklığı ile dikkat çeken stor perde ev, ofis, iş yeri, okul, hastane, restoran gibi geniş bir kullanıcı kitlesine sahiptir. Isı ve ışık kontrolü sağlayan, enerji tasarrufu gerçekleştiren perdeler aynı zamanda pratik kullanımlıdır. Hem güneşlik hem perde işlevini gerçekleştirir. % 100 polyester kumaştan üretilmiş olup polyester kumaş apre ile kaplanmıştır. Apreli polyester perdeler bu özelliği nedeniyle uzun süre kirlenmez ve toz barındırmaz. Toz barındırmamasının bir nedeni de mekanizmalı perde oluşudur. İp ve zincir yardımıyla açılıp kapanma gerçekleşmekte olup hareketli olmaları nedeniyle tozlar yapışıp kalmamakta bu nedenle stır perde temizliği de kolay olmaktadır.

    Stor perde temizliği konusunda öncelikle satıcı firmadan temizlenmesi hakkında yazılı veya sözlü yıkama ve temizleme talimatı alınmalıdır. Talimata göre işlem gerçekleştirilmelidir. Genel olarak stor perdeler bulunduğu ortamın toz durumuna göre kirlenmektedir. Polyester kumaştan yapılan perdelerin yılda bir veya iki defa temizlenmesi yeterlidir.

    Temizleme işlemi elektrik süpürgesi ile yapılmalıdır. Süpürgenin ucuna fırçalık başlık takılmalıdır. Fırçalı başlık kullanımı tozun yayılmasını engeller. Polyester perdeler apreli oldukları için kırılma, kat izi gibi  şeyler oluşubilir, oluşmaması için dikkatli davranılmalıdır. Perdelerin süpürge ile tozu alındıktan sonra silme işlemi yapılabilir. Nemli bir sünger veya bezle aynı yöne hareketlerle silinmelidir. Eğer perdeler çok kirli ise köpüklü suya batırılan ve iyice sıkılan sünger veya bezle silinmelidir.

    Perdeler üzerinde yapışmış minik minik lekeler varsa sadece o kısım alkolsüz kolonyalı mendille silinerek temizlenebilir. Kurşun kalem silgisi de minik lekeleri temizleyebilir. Keten kumaştan yapılan stor perdeler kuru temizlemeye verilerek temizlettirilmelidir. Stor perde temizliği kesinlikle çamaşır makinasında yapılmamalıdır. Stor perdeler mekanizma üzerinde takılıyken silinebildiği gibi çıkarılarak da silinebilmektedir. Çıkarma işlemi perdenin bozulmaması amacı ile uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. 

    Ayrıca Mutfak Perdeleri hakkında bilgi almak için hemen yazımızı ziyaret edebilirsiniz !